Doen & Beleven

Nationale parken en natuurgebieden

Nationale parken en natuurgebieden in België

België staat bekend om zijn prachtige natuur en diverse landschappen. Het land heeft verschillende nationale parken en natuurgebieden die ideaal zijn voor liefhebbers van buitenactiviteiten en natuurliefhebbers. In dit artikel delen we enkele van de mooiste en meest bezochte nationale parken en natuurgebieden in België, gebaseerd op mijn eigen ervaring.

Hoge Venen

De Hoge Venen is het grootste natuurreservaat van België en is gelegen in de Ardennen. Het gebied bestaat uit uitgestrekte veengebieden, heide, bossen en moerassen. Het is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Je vindt hier verschillende wandelroutes die je langs adembenemende landschappen leiden. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want je komt hier ongetwijfeld prachtige foto’s tegen.

Belangrijke informatie:

  • Locatie: Ardennen, België
  • Activiteiten: Wandelen, fietsen, vogels spotten
  • Hoogtepunten: Baraque Michel, Signal de Botrange

Nationaal Park Hoge Kempen

Het Nationaal Park Hoge Kempen is het enige nationale park in België en is gelegen in Limburg. Het park bestaat uit uitgestrekte bossen, heidegebieden, vennen en duinen. Het is een paradijs voor wandelaars en fietsers, met meer dan 140 kilometer aan wandel- en fietspaden. Het park herbergt ook een rijke variatie aan flora en fauna, waaronder zeldzame planten en dieren.

Belangrijke informatie:

  • Locatie: Limburg, België
  • Activiteiten: Wandelen, fietsen, paardrijden
  • Hoogtepunten: Mechelse Heide, Connecterra

Zoniënwoud

Het Zoniënwoud is een van de grootste en oudste bossen van België en is gelegen nabij Brussel. Het bos is een oase van rust en groen, en biedt tal van wandelmogelijkheden. Je vindt hier ook enkele mooie kastelen en historische sites die een bezoek waard zijn. Het Zoniënwoud is de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Belangrijke informatie:

  • Locatie: Brussel, België
  • Activiteiten: Wandelen, picknicken, vogels spotten
  • Hoogtepunten: Kasteel van Terhulpen, Arboretum Tervuren

Leer België op een hele andere manier kennen door een bezoek te brengen aan deze prachtige nationale parken en natuurgebieden. Geniet van de rust, de frisse lucht en de natuurpracht die het land te bieden heeft!

België