Bezienswaardigheden & Attracties

De Citadel van Dinant verkennen

Ontdek De Citadel van Dinant

De Citadel van Dinant is een prachtige historische plek in België die zeker een bezoek waard is. Gelegen op een rotsachtige heuvel boven de stad Dinant, biedt de citadel een adembenemend uitzicht over de Maasvallei. Het is een plek vol geschiedenis en cultuur, perfect voor een dagje uit met het gezin of met vrienden. In dit artikel neem ik je mee op een avontuurlijke verkenningstocht van De Citadel van Dinant, gebaseerd op mijn eigen ervaring.

De Geschiedenis van De Citadel

De Citadel van Dinant heeft een lange en bewogen geschiedenis. Het werd gebouwd in de 11e eeuw als verdedigingsfort en heeft sindsdien verschillende aanvallen en belegeringen doorstaan. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de citadel ook gebruikt als gevangenis voor politieke gevangenen. Vandaag de dag is het een bekende toeristische attractie die jaarlijks duizenden bezoekers trekt.

Hoe De Citadel te Bereiken

Om De Citadel van Dinant te bereiken, kun je ervoor kiezen om de trap te nemen die leidt naar de top van de heuvel. Deze trap bestaat uit meer dan 400 treden en is een flinke klim, maar het uitzicht vanaf de top is zeker de moeite waard. Als je liever niet wilt klimmen, is er ook een kabelbaan beschikbaar die je naar de top brengt in slechts enkele minuten.

Wat te Zien en te Doen

Er is genoeg te zien en te doen op De Citadel van Dinant. Van het verkennen van de verdedigingsmuren en de kazematten tot het bezoeken van het Historisch Museum van de Prinsen van Luik, er is voor elk wat wils. Vergeet ook niet om te genieten van het prachtige uitzicht over de Maasvallei en de stad Dinant. En voor de avontuurlijke types is er zelfs de mogelijkheid om deel te nemen aan een tokkelbaan vanaf de citadel naar beneden!

Praktische Informatie:

  • Openingstijden: De Citadel is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur.
  • Toegangsprijs: Een ticket voor volwassenen kost €10, voor kinderen tussen de 6-12 jaar kost het €6 en kinderen onder de 6 mogen gratis naar binnen.
  • Adres: Rue Alexandre Daoust 4000 Dinant, België.
  • Parkeren: Er is parkeergelegenheid beschikbaar bij de ingang van de citadel.

Kortom, een bezoek aan De Citadel van Dinant is een absolute must voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis, cultuur en prachtige uitzichten. Ik hoop dat mijn ervaring je heeft geïnspireerd om deze bijzondere plek zelf te gaan verkennen!

België