Stranden

Strandactiviteiten voor gezinnen

Strandactiviteiten voor gezinnen in België

Genieten van een dagje aan zee

Als je als gezin een dagje naar het strand gaat in België, zijn er tal van leuke activiteiten die jullie kunnen ondernemen. Met de prachtige Belgische kustlijn is er voor ieder wat wils, van ontspannen op het strand tot actief bezig zijn in het water.

Strandspelletjes

Neem een frisbee, beachball set of volleybal mee en speel samen leuke spelletjes op het strand. Dit is niet alleen leuk, maar ook goed voor de teamspirit binnen het gezin.

Zandkastelen bouwen

Laat de creativiteit van de kinderen de vrije loop en bouw samen prachtige zandkastelen op het strand. Vergeet niet emmertjes, schepjes en vormpjes mee te nemen voor extra plezier.

Strandwandeling

Maak een heerlijke strandwandeling en geniet van het geluid van de golven en de frisse zeelucht. Vergeet niet om schelpen te zoeken, dit is altijd een leuke activiteit voor jong en oud.

Actieve watersporten

Als jullie van wat meer actie houden, zijn er ook verschillende watersporten die jullie kunnen beoefenen aan de Belgische kust. Hieronder vind je een overzicht van populaire activiteiten:

Surfen

Leer samen met het gezin surfen en trotseer de golven van de Noordzee. Er zijn verschillende surfscholen aan de kust waar jullie les kunnen nemen en materiaal kunnen huren.

Kajakken

Ga kajakken op zee en ontdek de kustlijn vanuit een ander perspectief. Een leuke en avontuurlijke activiteit die zeker in de smaak zal vallen bij de kinderen.

Stand up paddleboarding (SUP)

Probeer eens stand up paddleboarding (SUP) uit en peddel samen over de golven van de Noordzee. Een gezellige en sportieve activiteit die voor de nodige lachmomenten zal zorgen.

Praktische informatie

Om optimaal te kunnen genieten van een dagje strand in België, is het handig om rekening te houden met een aantal praktische zaken:

Wat mee te nemen:

  • Handdoeken
  • Zonnebrandcrème
  • Badkleding
  • Picknick
  • Drinken

Parkeergelegenheid:

Houd er rekening mee dat het in het hoogseizoen druk kan zijn aan de kust en parkeergelegenheid schaars kan zijn. Het is daarom handig om vroeg te vertrekken of gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Veiligheid op het strand:

Houd altijd de veiligheidsvoorschriften in acht en let goed op de kinderen, met name in het water. Een dagje aan zee moet natuurlijk vooral leuk en ontspannend zijn.

Faciliteiten:

Op de stranden in België zijn vaak faciliteiten zoals strandbars, douches en toiletten aanwezig. Zo kunnen jullie comfortabel en zorgeloos genieten van een dagje strandplezier.

België