Reisgidsen

Bezoek de wijnstreken van België

Ontdek de wijnstreken van België

Ben je een wijnliefhebber en op zoek naar een unieke ervaring? Vergeet dan zeker niet om de wijnstreken van België te bezoeken. Hoewel het misschien niet het eerste land is dat in je opkomt als je aan wijn denkt, heeft België een aantal prachtige wijnstreken die zeker een bezoek waard zijn.

De wijnstreken van België

België heeft verschillende wijnstreken verspreid over het land. De bekendste wijnstreken zijn:

  • Haspengouw: gelegen in de provincie Limburg, staat bekend om zijn fruitige witte wijnen en mousserende wijnen.
  • Waals-Brabant: hier vind je voornamelijk rode en mousserende wijnen.
  • Henegouwen: bekend om zijn witte en mousserende wijnen.

Wijnproeverijen

Een bezoek aan de wijnstreken van België is niet compleet zonder een wijnproeverij. Bij verschillende wijngaarden en wijnhuizen kun je terecht voor een rondleiding en proeverij. Proef de verschillende wijnen en leer meer over het wijnproductieproces.

Wijnfestivals

Naast wijnproeverijen worden er ook regelmatig wijnfestivals georganiseerd in de wijnstreken van België. Tijdens deze festivals kun je genieten van lokale wijnen en culinaire hoogstandjes. Een leuke manier om de Belgische wijncultuur te ontdekken!

Overnachten in de wijnstreken

Wil je optimaal genieten van de Belgische wijnstreken? Overweeg dan om te overnachten in de buurt van een wijngaard. Er zijn verschillende accommodaties beschikbaar, van charmante bed & breakfasts tot luxe hotels met prachtig uitzicht over de wijngaarden.

Fiets- en wandelroutes

Om de wijnstreken van België echt te verkennen, kun je kiezen voor een fiets- of wandelroute door de wijngaarden. Geniet van de prachtige natuur, de rustige omgeving en natuurlijk de heerlijke wijnen.

Kortom, een bezoek aan de wijnstreken van België is een unieke ervaring die je niet mag missen. Ontdek de lokale wijnen, geniet van de prachtige omgeving en ervaar de Belgische gastvrijheid. Proost!

België