Bezienswaardigheden & Attracties

De basiliek van Koekelberg bezoeken

Ontdek de prachtige basiliek van Koekelberg

Ben je op zoek naar een indrukwekkend stukje architectuur in België? Dan is een bezoek aan de basiliek van Koekelberg zeker de moeite waard! Deze imposante kerk, gelegen in de gelijknamige gemeente in Brussel, is een van de grootste kerken ter wereld en een echt meesterwerk van art deco-architectuur. Ik heb onlangs deze basiliek bezocht en wil graag mijn ervaring met je delen.

De geschiedenis van de basiliek

De bouw van de basiliek van Koekelberg begon in 1905 en werd pas voltooid in 1971. Het is ontworpen door architect Albert Van Huffel en staat bekend om zijn imposante koepel, die maar liefst 89 meter hoog is. De basiliek is gewijd aan het Heilig Hart van Jezus en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld.

Het interieur van de basiliek

Bij binnenkomst in de basiliek word je meteen overweldigd door de prachtige art deco-decoraties en indrukwekkende glas-in-lood ramen. Het hoogaltaar is versierd met een groot mozaïek van het Heilig Hart van Jezus en de zijaltaren zijn gewijd aan Maria en Jozef. Vergeet niet om naar de koepel te kijken, waar je een schitterend uitzicht hebt over Brussel.

Praktische informatie

De basiliek van Koekelberg is dagelijks geopend voor bezoekers van 9.00 tot 17.00 uur. De toegang is **gratis** , maar een donatie wordt op prijs gesteld. Het is mogelijk om een rondleiding te boeken om meer te leren over de geschiedenis en architectuur van de basiliek. Vergeet niet om gepaste kleding te dragen en je stem te dempen uit respect voor de gelovigen die de kerk bezoeken.

Adres

Parvis de la Basilique 1, 1081 Koekelberg, België

Bereikbaarheid

De basiliek van Koekelberg is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Je kunt tramlijn 19 nemen vanuit het centrum van Brussel en uitstappen bij halte ‘Basiliek’. Vanaf daar is het slechts een korte wandeling naar de basiliek.

Tip

Combineer je bezoek aan de basiliek van Koekelberg met een wandeling door het nabijgelegen Elisabethpark, waar je kunt genieten van de mooie tuinen en prachtige uitzichten op de stad.

Ik hoop dat je net zo onder de indruk zult zijn van de basiliek van Koekelberg als ik. Vergeet niet om je camera mee te nemen om dit prachtige stukje Belgisch erfgoed vast te leggen!

België