Ontdek de magische wereld van De grotten van Han

Ben je op zoek naar een avontuurlijke en fascinerende ervaring in België? Dan zijn De grotten van Han absoluut een must-see! Deze prachtige grotten behoren tot de mooiste van Europa en nemen je mee op een reis door een betoverende ondergrondse wereld.

Ontstaan van de grotten

De grotten van Han zijn ontstaan doordat de Lesse-rivier zich miljoenen jaren geleden een weg baande door het kalksteen van de Ardennen. Het resultaat is een indrukwekkend stelsel van gangen, zalen en druipsteenformaties die het hele jaar door bezocht kunnen worden.

Praktische informatie

De grotten van Han liggen in het plaatsje Han-sur-Lesse, in de provincie Namen. Ze zijn het hele jaar door geopend voor bezoekers, met uitzondering van enkele feestdagen. De temperatuur in de grotten varieert tussen de 10 en 13 graden Celsius, dus het is aan te raden om warme kleding te dragen.

Openingstijden

  • Maart, april, mei, juni, september, oktober en november: 10:00 – 16:30 uur
  • Juli en augustus: 10:00 – 17:30 uur
  • December, januari en februari: Gesloten (met uitzondering van enkele feestdagen)

Tickets

  • Volwassenen: €17,50
  • Kinderen (4-12 jaar): €11,50
  • Gratis toegang voor kinderen onder de 4 jaar

Verkenning van de grotten

De rondleiding door De grotten van Han duurt ongeveer anderhalf uur en voert je langs adembenemende stalagmieten, stalactieten en ondergrondse rivieren. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want je komt gegarandeerd oog in oog te staan met enkele van de meest spectaculaire natuurlijke creaties.

Wildpark van Han

Nadat je de grotten hebt verkend, kun je een bezoek brengen aan het Wildpark van Han. Hier kun je wandelen tussen verschillende inheemse diersoorten, zoals wolven, lynxen en beren, en genieten van de prachtige natuur van de Ardennen.

Conclusie

De grotten van Han zijn een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in natuur, geschiedenis en avontuur. Met de combinatie van de adembenemende grotten en het indrukwekkende Wildpark van Han is dit een dagtrip om nooit te vergeten!

België