Dagtrips

Dinant en zijn citadel verkennen

Dinant en zijn citadel

Een historisch pareltje aan de Maas

Welkom in het pittoreske stadje Dinant, gelegen aan de oevers van de rivier de Maas in de prachtige regio Wallonië. Deze charmante stad staat bekend om zijn indrukwekkende citadel, die hoog boven de stad uittorent en een rijke geschiedenis herbergt. Ontdek samen met mij de schoonheid en de geheimen van Dinant en zijn citadel!

Ontdek de citadel

De Citadel van Dinant is een imposant fort dat dateert uit de 11e eeuw en biedt een adembenemend uitzicht over de stad en de Maasvallei. De citadel is te bereiken met een kabelbaan, die je in slechts enkele minuten naar boven brengt. Eenmaal boven aangekomen, kun je genieten van de prachtige vergezichten en de historische gebouwen.

De citadel herbergt ook verschillende tentoonstellingen en musea die je meer vertellen over de geschiedenis van Dinant en het fort zelf. Loop door de oude kazematten en ervaar hoe het was om hier vroeger als soldaat te leven.

Verken de stad Dinant

Na het bezoek aan de citadel is het tijd om de stad zelf te verkennen. Wandel langs de kade van de Maas en bewonder de kleurrijke huizen die langs de rivier staan. Breng een bezoek aan de imposante Onze-Lieve-Vrouwekerk met zijn opvallende klokkentoren en ontdek de gezellige pleinen en smalle straatjes van Dinant.

Neem ook zeker een kijkje bij de beroemde Saxofoonbrug, die symbool staat voor het feit dat de uitvinder van de saxofoon, Adolphe Sax, geboren is in Dinant. Geniet van een drankje op een van de vele terrasjes aan het water en laat de sfeer van dit historische stadje op je inwerken.

Praktische informatie

Adres Rue Alexandre Daoust 3, 5500 Dinant, België
Openingstijden De citadel is geopend van maart tot november, van 10:00 tot 18:00 uur.
Toegangsprijs Volwassenen: €10, Kinderen (6-12 jaar): €6,50, Kinderen jonger dan 6 jaar: gratis
Website https://www.citadellededinant.be/

Plan je bezoek aan Dinant en de citadel zorgvuldig, zodat je optimaal kunt genieten van al het moois dat deze stad te bieden heeft. Laat je verrassen door de geschiedenis, de cultuur en de prachtige natuurlijke omgeving van deze schitterende bestemming!

België