Bezienswaardigheden & Attracties

Bezoek het iconische Atomium

Bezoek het iconische Atomium vanuit je eigen ervaring

Ben je op zoek naar een unieke en indrukwekkende ervaring tijdens je bezoek aan België? Dan moet je zeker het iconische Atomium niet overslaan! Dit bijzondere architectonische meesterwerk is een must-see attractie in Brussel en zal je zeker verbazen met zijn prachtige design en rijke geschiedenis.

De geschiedenis van het Atomium

Het Atomium werd oorspronkelijk gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1958 en is sindsdien een symbolisch icoon van de stad Brussel geworden. Het ontwerp, dat bestaat uit negen bollen die verbonden zijn door buizen, was bedoeld om de vreedzame toepassingen van kernenergie te promoten en staat symbool voor het optimisme en vooruitgangsgeloof van die tijd.

Na de Wereldtentoonstelling zou het Atomium eigenlijk afgebroken worden, maar vanwege de populariteit en iconische status werd besloten om het te behouden en te renoveren. Tegenwoordig is het een van de meest bezochte attracties van België en trekt jaarlijks vele toeristen van over de hele wereld.

Het bezoeken van het Atomium

Het Atomium is gelegen in het Heizelpark en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Je kunt bijvoorbeeld de metro nemen naar het station Heizel, waarna je op loopafstand van het Atomium bent. Eenmaal daar aangekomen, kun je genieten van een adembenemend uitzicht over de stad Brussel vanaf de topbol, die zich op een hoogte van 102 meter bevindt.

Naast het bewonderen van het prachtige uitzicht, kun je ook de verschillende tentoonstellingen in de bollen van het Atomium verkennen. Hier kom je meer te weten over de geschiedenis van het gebouw, de totstandkoming ervan en de impact die het heeft gehad op de stad en haar inwoners.

Praktische informatie

  • Openingstijden: Het Atomium is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00.
  • Toegangsprijs: Een ticket voor volwassenen kost €15, voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar €8 en voor kinderen onder de 6 jaar is de toegang gratis.
  • Adres: Atomium Square, 1020 Brussel, België

Kortom, een bezoek aan het Atomium is een unieke ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf in België. Of je nu geïnteresseerd bent in architectuur, geschiedenis of gewoon op zoek bent naar een leuke en informatieve dag uit, het Atomium is zeker de moeite waard!

België