Vervoer

Beste fietsroutes in België

De Beste Fietsroutes in België

Ontdek de mooiste plekjes van België op de fiets

Fietsen in België is een waar genot. Het land staat bekend om zijn prachtige landschappen, pittoreske dorpjes en uitgestrekte bossen. Of je nu een beginner bent of een ervaren fietser, er is voor ieder wat wils. Hieronder vind je een overzicht van enkele van de beste fietsroutes in België.

Vlaanderen

1. Vlaanderen Fietsland

Vlaanderen Fietsland is een van de bekendste fietsnetwerken in België. Met meer dan 2.000 kilometer aan fietspaden kun je hier eindeloos genieten van de prachtige natuur. Van de glooiende heuvels in de Vlaamse Ardennen tot de uitgestrekte polders langs de kust, er is voor ieder wat wils. Vergeet niet een tussenstop te maken in een van de gezellige dorpjes voor een welverdiende pauze.

2. Groene Gordel

De Groene Gordel rond Brussel is een populaire fietsroute voor zowel inwoners als toeristen. Je fietst langs groene parken, historische kastelen en pittoreske dorpjes. Neem zeker de tijd om te genieten van de prachtige omgeving en maak een stop bij het prachtige Kasteel van Gaasbeek.

Wallonië

1. RAVeL-netwerk

Het RAVeL-netwerk in Wallonië is ideaal voor wie op zoek is naar een ontspannen fietstocht. De voormalige spoorwegen zijn omgetoverd tot autovrije fietspaden die je langs schilderachtige dorpjes en groene valleien leiden. Met meer dan 1.400 kilometer aan fietsroutes is er genoeg te ontdekken.

2. Molignée-vallei

De Molignée-vallei is een pareltje in Wallonië. Deze fietsroute voert je langs kabbelende riviertjes, imposante kastelen en idyllische landschappen. Vergeet niet te stoppen bij de Abdij van Maredsous voor een heerlijke trappistenbier proeverij.

Praktische tips voor het fietsen in België

  • Zorg voor een goede fiets en draag altijd een helm
  • Neem voldoende water en snacks mee voor onderweg
  • Vergeet je kaart of GPS niet, zodat je niet verdwaalt
  • Houd rekening met de weersomstandigheden en kleed je daarop
  • Respecteer de verkeersregels en medeweggebruikers

Met deze tips en suggesties voor de beste fietsroutes in België kun je onbezorgd op pad gaan en optimaal genieten van al het moois dat het land te bieden heeft. Veel fietsplezier!

België