Dagtrips

Bezoek het indrukwekkende Gravensteen

Ontdek het middeleeuwse Gravensteen in Gent

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en hou je ervan om oude gebouwen te ontdekken? Dan is het Gravensteen in Gent een absolute must-visit tijdens je verblijf in België! Dit middeleeuwse kasteel, ook wel bekend als het kasteel van de graven, is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de stad en neemt je mee terug in de tijd naar de middeleeuwen.

De geschiedenis van het Gravensteen

Het Gravensteen werd gebouwd in de 12e eeuw door graaf Filips van den Elzas en diende oorspronkelijk als verdedigingsfort en woonplaats voor de graaf. Later werd het kasteel gebruikt als gevangenis en gerechtsgebouw. Tijdens je bezoek aan het Gravensteen krijg je een fascinerend inzicht in de rijke geschiedenis van dit imposante bouwwerk.

Wat te zien en te doen

Bij aankomst bij het Gravensteen word je meteen ondergedompeld in de middeleeuwse sfeer. Loop over de imposante ophaalbrug en verken de verschillende kamers en zalen van het kasteel. Bezoek de wapenkamer waar je indrukwekkende middeleeuwse wapens en harnassen kunt bewonderen, en geniet van een prachtig uitzicht over de stad vanaf de kasteeltorens.

Rondleidingen en activiteiten

  • Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van het Gravensteen? Maak dan gebruik van een rondleiding met een ervaren gids die je alles kan vertellen over de verborgen verhalen en legendes van het kasteel.
  • Ben je met kinderen op pad? Het Gravensteen biedt ook verschillende leuke activiteiten en speurtochten voor jonge bezoekers, zodat zij spelenderwijs meer leren over het kasteel.

Praktische informatie

Het Gravensteen is gelegen in het centrum van Gent en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De openingstijden variëren per seizoen, dus check vooraf de website voor actuele informatie. De entree is €10 voor volwassenen en €6 voor kinderen.

Kortom, een bezoek aan het Gravensteen is een absolute aanrader voor geschiedenisliefhebbers en gezinnen die op zoek zijn naar een boeiende en educatieve ervaring in België. Stap binnen in de magische wereld van de middeleeuwen en laat je betoveren door dit prachtige kasteel!

België