Bezienswaardigheden & Attracties

De abdij van Orval bezoeken

Ervaar de rust en spiritualiteit bij de abdij van Orval

Ben je op zoek naar een plek om even helemaal tot rust te komen en de drukte van het dagelijkse leven te ontvluchten? Dan is een bezoek aan de abdij van Orval in België zeker een aanrader. Deze prachtige abdij, gelegen in de groene Ardennen, straalt een sfeer van spiritualiteit en sereniteit uit. Het is de ideale plek om te genieten van de stilte en de mooie natuur om je heen.

De geschiedenis van de abdij van Orval

De abdij van Orval werd gesticht in 1070 en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. In de loop der eeuwen heeft de abdij vele ups en downs gekend, maar vandaag de dag is het nog steeds een bruisende plek waar monniken in alle rust leven volgens de regels van de cisterciënzerorde.

Het bezoek aan de abdij

Als je de abdij van Orval wilt bezoeken, zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je een rondleiding volgen door de abdij, waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis en het dagelijkse leven van de monniken. Ook kun je de prachtige tuinen en de ruïnes van de oude abdijkerk verkennen.

Praktische informatie

  • Adres: Abbaye Notre-Dame d’Orval, 6830 Villers-devant-Orval, België
  • Openingstijden: De abdij is dagelijks geopend voor bezoekers van 9:30 tot 18:00 uur
  • Toegangsprijs: De toegangsprijs bedraagt €7 voor volwassenen en €3 voor kinderen

Tip

Vergeet niet om na je bezoek aan de abdij van Orval een bezoek te brengen aan de abdijwinkel, waar je onder andere de beroemde Orval Trappist kunt kopen, gebrouwen door de monniken van de abdij.

Kortom, een bezoek aan de abdij van Orval is een unieke ervaring die je niet mag missen. Laat je betoveren door de rust en de spiritualiteit van deze bijzondere plek!

België