Bezienswaardigheden & Attracties

Het Belgische Stripmuseum bezoeken


Het Belgische Stripmuseum: Een Wereld van Strips en Verhalen

Als stripfan mag een bezoek aan Het Belgische Stripmuseum in Brussel niet ontbreken. Dit museum is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van het Belgische stripverhaal en biedt een unieke kijk op de wereld van strips en stripfiguren. Ben je benieuwd naar de oorsprong van populaire Belgische strips zoals Suske en Wiske, Kuifje en Lucky Luke, dan is dit museum zeker een bezoek waard.

De Geschiedenis van Het Belgische Stripmuseum

Het Belgische Stripmuseum is gevestigd in een prachtig Art Nouveau-gebouw, ontworpen door Victor Horta. Het museum opende zijn deuren in 1989 en sindsdien heeft het talloze bezoekers van over de hele wereld verwelkomd. Het is het enige museum ter wereld dat volledig gewijd is aan strips en stripverhalen.

De Collectie

Het Belgische Stripmuseum heeft een indrukwekkende collectie van originele tekeningen, schetsen, manuscripten en andere memorabilia van beroemde stripauteurs. Je vindt er ook een uitgebreide bibliotheek met duizenden stripboeken en tijdschriften. Van oude klassiekers tot hedendaagse strips, er is voor elk wat wils.

De Tentoonstellingen

Het museum organiseert regelmatig tijdelijke tentoonstellingen rond specifieke thema’s of stripauteurs. Deze exposities bieden bezoekers de kans om meer te leren over de verschillende aspecten van het stripverhaal en bieden een unieke kijk op de creatieve processen achter het maken van strips.

Activiteiten voor Kinderen

Voor de jongere bezoekers zijn er speciale activiteiten en workshops waar ze hun eigen stripverhalen kunnen maken. Het museum richt zich op het stimuleren van de creativiteit en verbeelding van kinderen en biedt hen de kans om zelf in de huid van een stripauteur te kruipen.

Praktische Informatie

Locatie en Openingstijden

  • Adres: Zandstraat 20, 1000 Brussel
  • Openingstijden: Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Op maandag is het gesloten.
  • Toegangsprijs: De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt €10. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Bereikbaarheid

Het Belgische Stripmuseum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het ligt op loopafstand van het centraal station van Brussel. Daarnaast zijn er ook diverse parkeergelegenheden in de buurt voor wie met de auto komt.

Faciliteiten

Het museum beschikt over een café waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Ook is er een winkel waar je leuke souvenirs en stripboeken kunt kopen om je collectie uit te breiden.

Plan Je Bezoek aan Het Belgische Stripmuseum

Of je nu een doorgewinterde stripfan bent of gewoon geïnteresseerd bent in de kunst van het stripverhaal, Het Belgische Stripmuseum heeft voor elk wat wils. Breng een bezoek aan dit unieke museum en dompel je onder in de fascinerende wereld van strips en verhalen.

België