Doen & Beleven

Kamperen in de Belgische Ardennen

Ontdek de prachtige natuur van de Belgische Ardennen

Ben jij een natuurliefhebber en houd je van avontuur? Dan is kamperen in de Belgische Ardennen een absolute aanrader! De Ardennen staan bekend om hun uitgestrekte bossen, kabbelende rivieren en pittoreske dorpjes. Het is de ideale bestemming voor een kampeervakantie dicht bij huis.

Overnachten op een camping in de Ardennen

Er zijn tal van campings in de Belgische Ardennen waar je je tent op kunt zetten of een caravan kunt huren. De campings zijn vaak gelegen in de natuur en bieden alle faciliteiten die je nodig hebt voor een comfortabel verblijf. Denk aan sanitaire voorzieningen, een winkeltje en soms zelfs een restaurant.

Activiteiten in de Ardennen

Naast genieten van de prachtige natuur, zijn er in de Ardennen tal van activiteiten te ondernemen. Ga bijvoorbeeld kajakken op de rivier de Ourthe, wandelen door de bossen of mountainbiken over de heuvels. Ook zijn er verschillende outdoor-activiteiten zoals klimmen, abseilen en speleologie.

Bezienswaardigheden in de omgeving

Wil je eropuit en de omgeving verkennen? Bezoek dan de gezellige stadjes en dorpjes zoals Durbuy, La Roche-en-Ardenne en Bouillon. Hier vind je charmante straatjes, historische gebouwen en leuke winkeltjes. Ook zijn er in de Ardennen diverse kastelen en burchten te bezichtigen, zoals het kasteel van Bouillon en het kasteel van Radhadesh.

Praktische informatie

Als je gaat kamperen in de Ardennen, is het handig om rekening te houden met het weer. Het kan er in de zomer warm zijn, maar ook regenachtig. Zorg dus voor zowel zomerse als warme kleding. Vergeet ook niet om goede wandelschoenen mee te nemen, want het terrein kan soms wat ruig zijn.

België