Verblijf

Kampeerplaatsen in de Ardennen

Ontdek de prachtige natuur van de Ardennen

De Ardennen, gelegen in het zuiden van België, is een populaire bestemming voor kampeerliefhebbers. Het gebied staat bekend om zijn uitgestrekte bossen, glooiende heuvels en schilderachtige rivieren. Het is de ideale plek om even helemaal tot rust te komen en te genieten van de natuur.

Soorten kampeerplaatsen

Er zijn verschillende soorten kampeerplaatsen in de Ardennen waar je uit kunt kiezen. Van basic tentplaatsen tot luxe camperplekken met alle voorzieningen. Zo is er voor ieder wat wils, ongeacht je kampeerervaring of budget.

Basic tentplaatsen

Op veel campings in de Ardennen kun je een basic tentplaats huren. Dit zijn vaak eenvoudige plekken waar je je tent kunt opzetten en gebruik kunt maken van gedeelde sanitaire voorzieningen. Ideaal voor de avontuurlijke kampeerder die het liefst midden in de natuur verblijft.

Luxe camperplekken

Voor kampeerders die wat meer comfort zoeken, zijn er luxe camperplekken beschikbaar in de Ardennen. Deze plekken zijn vaak voorzien van elektriciteit, wateraansluiting en soms zelfs een eigen sanitair blok. Ideaal voor wie van het buitenleven houdt, maar toch graag wat luxe en gemak heeft.

Activiteiten in de omgeving

Naast genieten van de prachtige natuur, zijn er tal van activiteiten te ondernemen in de omgeving van de Ardennen. Zo kun je wandelen, fietsen, kajakken, raften en nog veel meer. Ook zijn er pittoreske dorpen en historische bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn.

Wandelen en fietsen

De Ardennen staan bekend om hun vele wandel- en fietsroutes. Verken de uitgestrekte bossen, stromende rivieren en pittoreske dorpjes te voet of per fiets. Er is voor elk niveau en interessegebied wel een geschikte route te vinden.

Kajakken en raften

Voor de avontuurlijke kampeerder zijn er volop mogelijkheden om te kajakken of te raften op de kronkelende rivieren in de Ardennen. Ga de uitdaging aan en ervaar het water van een heel andere kant.

Praktische informatie

Als je van plan bent om te gaan kamperen in de Ardennen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het handig om te weten wat de beste periode is om te kamperen, welke campings er zijn en welke voorzieningen zij bieden.

Beste periode om te kamperen

  • Zomer: De zomermaanden zijn ideaal voor kampeerders die van warm weer houden en graag buitenactiviteiten ondernemen.
  • Voor- en najaar: Ook in het voor- en najaar is het goed vertoeven in de Ardennen. De temperaturen zijn iets lager, maar het is nog steeds heerlijk om buiten te zijn.

Populaire campings

Enkele populaire campings in de Ardennen zijn Camping Parc La Clusure, Camping Polleur en Camping Petite Suisse. Deze campings bieden verschillende kampeerplaatsen en voorzieningen voor een comfortabel verblijf.

Voorzieningen op campings

Op de meeste campings in de Ardennen vind je basisvoorzieningen zoals sanitaire blokken, douches en afwasplaatsen. Sommige campings bieden ook extra faciliteiten zoals een zwembad, speeltuin of restaurant.

Geniet van een onvergetelijke kampeerervaring in de Ardennen

Kamperen in de Ardennen is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Met de prachtige natuur, tal van activiteiten en gezellige campings is het de ideale bestemming voor een ontspannen en avontuurlijke vakantie. Pak je tent of camper en ontdek zelf het mooie België!

België