Vervoer

Verkeersregels voor toeristen

Welkom in België!

Als toerist is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verkeersregels in België, zodat je veilig en zonder problemen kunt genieten van je reis. Hieronder geef ik je een overzicht van de belangrijkste regels waar je rekening mee moet houden tijdens het rijden in België.

Verkeersborden en -regels

In België gelden dezelfde verkeersregels als in Nederland, maar er zijn ook enkele verschillen waar je als toerist van op de hoogte moet zijn. Zo zijn de verkeersborden in België vaak Franstalig, maar de betekenis is over het algemeen hetzelfde als in Nederland.

Houd rekening met de volgende regels:

  • De maximumsnelheid op snelwegen is 120 km/u.
  • De maximumsnelheid binnen de bebouwde kom is 50 km/u.
  • Alcoholpromillage van 0,5 of hoger is strafbaar.

Verplichte documenten

Als toerist in België dien je altijd de volgende documenten bij je te hebben:

  • Je rijbewijs
  • De kentekenbewijzen van het voertuig
  • Je identiteitsbewijs

Parkeren

Het is belangrijk om te weten waar je wel en niet mag parkeren in België. Let op parkeerzones en betaalde parkeerplaatsen om boetes te voorkomen. In grote steden zoals Brussel en Antwerpen is het vaak druk en kan parkeren een uitdaging zijn.

Tip: Maak gebruik van betaalde parkeergarages om gedoe met parkeren op straat te voorkomen.

Noodsituaties

In geval van nood, bel het alarmnummer 112 voor hulp. Zorg ervoor dat je altijd een telefoon bij je hebt en weet hoe je hulp kunt inschakelen in noodgevallen.

Let op: Bel alleen 112 in levensbedreigende situaties.

Veilig op weg

Door je als toerist bewust te zijn van de verkeersregels en -gewoonten in België, kun je veilig en met plezier rondrijden in dit prachtige land. Vergeet niet de lokale verkeersborden en -signalen in de gaten te houden en geniet van je reis!

België