Weer & Klimaat

Lente in België ontdekken

De magie van de lente in België

De lente is een prachtig seizoen in België. Na de koude wintermaanden ontwaakt de natuur en komen de bloemen weer tot bloei. Het is een periode vol kleur en leven, waarin je optimaal kunt genieten van de natuur en het buitenleven. Wil jij de lente in België op een unieke manier ontdekken? Lees dan snel verder!

Genieten van bloesems en bloemenpracht

In de lente verandert het landschap in België in een zee van bloemen en bloesems. Trek eropuit en ontdek de prachtige bloemenvelden in Haspengouw of bewonder de bloesems van de fruitbomen in de vele boomgaarden die het land rijk is. Een wandeling door deze bloemenpracht is een lust voor het oog en een ware beleving voor alle zintuigen.

**Tip:** Bezoek het bloesemfestival in Limburg voor een unieke ervaring vol kleur en geur.

Actief de natuur in

De lente is het ideale seizoen om actief de natuur in te trekken. Ga wandelen in de Ardennen, fietsen langs de Vlaamse kust of picknicken in een van de vele parken die België rijk is. Geniet van het zonnetje op je gezicht en de frisse lucht in je longen terwijl je de prachtige natuur om je heen ervaart.

**Tip:** Maak een boottocht op de Maas en ontdek de prachtige natuur vanuit een ander perspectief.

Culinaire hoogstandjes proeven

De lente is ook het seizoen van verse en smaakvolle producten. Proef van de asperges uit Kinrooi, de aardbeien uit Wépion of de Belgische kazen en bieren. Ontdek de lokale specialiteiten en geniet van de culinaire hoogstandjes die België te bieden heeft.

Culinaire evenementen in de lente

  • Aspergefeesten in Limburg
  • Oesterfestival in Oostende
  • Bierweekend in Antwerpen

Historische steden en pittoreske dorpen

Ontdek de rijke geschiedenis en de sfeervolle charme van de Belgische steden en dorpen in de lente. Wandel door de historische straten van Brugge, ontdek het culturele erfgoed van Gent of geniet van de pittoreske dorpjes in de Ardennen. Elke hoek van België heeft zijn eigen verhaal te vertellen.

**Tip:** Bezoek de bloementapijten in Brussel tijdens het Irisfeest voor een betoverende ervaring.

België