Steden

Verrassende activiteiten in Hasselt

Verrassende activiteiten in Hasselt

Ben je op zoek naar een leuke en verrassende bestemming in België? Dan is Hasselt zeker een aanrader! Deze charmante stad heeft veel te bieden voor zowel cultuurliefhebbers als shoppers en fijnproevers. Van gezellige markten tot unieke musea, er is voor ieder wat wils. Hier deel ik graag mijn eigen ervaringen met enkele verrassende activiteiten in Hasselt.

Culturele ontdekkingen

Hasselt heeft een rijke geschiedenis en dit is terug te zien in de vele culturele bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan het Modemuseum, waar je alles leert over de evolutie van mode door de jaren heen? Of breng een bezoek aan het Jenevermuseum, waar je alles leert over de productie van de Belgische jenever.

Daarnaast is een wandeling door de Japanse Tuin een absolute aanrader. Deze oase van rust en sereniteit is de grootste Japanse tuin van Europa buiten Japan en een prachtige plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Culinair genieten

Hasselt staat ook bekend om haar bourgondische levensstijl en dat is terug te zien in de vele gezellige restaurants en eetcafés die de stad rijk is. Proef zeker eens de lokale specialiteit, de Hasseltpannenkoek, of geniet van een heerlijke stoofpot in een van de vele gezellige eetgelegenheden.

Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan de Weekendmarkt op zaterdagochtend. Hier vind je de lekkerste streekproducten en ambachtelijke lekkernijen. Een waar paradijs voor foodies!

Shoppen in stijl

Ben je een fervent shopper? Dan zit je in Hasselt helemaal goed! De stad staat bekend om haar leuke boetiekjes en speciaalzaken waar je unieke items kunt scoren. Breng een bezoek aan de Demerkstraat voor hippe fashion finds of struin door de Kapelstraat voor unieke interieuritems.

Ook de Bonbonnière, een voormalig theater dat is omgebouwd tot een winkelparadijs, is zeker een bezoekje waard. Hier vind je een mix van creatieve concept stores en trendy boetiekjes.

Kortom, Hasselt heeft voor ieder wat wils en is de ideale bestemming voor een dagje uit of een weekendje weg. Ontdek zelf de vele verrassende activiteiten die deze stad te bieden heeft!

België