Doen & Beleven

Bezoek aan het Stripmuseum

Ontdek de magische wereld van strips in het Stripmuseum!

Ben jij een liefhebber van Belgische strips zoals Suske en Wiske, Kuifje en Lucky Luke? Dan is een bezoek aan het Stripmuseum in België een absolute aanrader! Het museum is gevestigd in een prachtig art-nouveaugebouw in hartje Brussel en neemt je mee op een reis door de geschiedenis van de Belgische stripkunst.

Wat kan je verwachten?

In het Stripmuseum kan je genieten van tentoonstellingen over bekende Belgische striphelden, originele tekeningen en manuscripten, en zelfs een kijkje nemen in de studio van een striptekenaar. Het museum dompelt je onder in de magische wereld van strips en laat je kennismaken met de rijke traditie en creativiteit van Belgische stripauteurs.

Praktische informatie

Het Stripmuseum is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10:00 tot 18:00 uur. De entree bedraagt €10 voor volwassenen en €7 voor studenten en senioren. Kinderen onder 12 jaar mogen gratis naar binnen. Vergeet niet om vooraf je tickets online te reserveren, zo vermijd je wachtrijen bij de ingang.

Adres:

Rue des Sables 20, 1000 Brussel, België

Contact:

Telefoon: +32 2 219 19 80

E-mail: info@stripmuseum.be

Wat nog meer te doen?

Na je bezoek aan het Stripmuseum kan je heerlijk uitwaaien in het nabijgelegen Warandepark of genieten van een typisch Belgisch biertje op een van de vele terrasjes rondom het museum. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan een van de vele stripwinkels in de buurt, waar je originele strips en merchandise kan kopen.

Conclusie

Een bezoek aan het Stripmuseum is een unieke ervaring voor jong en oud. Laat je betoveren door de kleurrijke wereld van Belgische strips en ontdek de creativiteit en verbeeldingskracht van bekende stripauteurs. Vergeet je camera niet, want er zijn genoeg fotomomenten in het museum!

België