Vervoer

Boottochten en veerdiensten

Ontdek België vanaf het water

Ben je op zoek naar een unieke manier om België te ontdekken? Dan zijn boottochten en veerdiensten een geweldige optie! Vanuit verschillende steden en havens kun je prachtige tochten maken over rivieren, kanalen en meren en genieten van het prachtige landschap dat België te bieden heeft.

Boottochten

Boottochten zijn een fantastische manier om de schoonheid van België vanaf het water te ervaren. Vanuit steden als Brugge, Gent en Antwerpen worden er verschillende boottochten georganiseerd. Zo kun je bijvoorbeeld een rondvaart maken door de historische grachten van Brugge, waarbij je langs prachtige gebouwen en bruggen vaart.

Een andere populaire boottocht is die over de Maas, waarbij je langs indrukwekkende kastelen en pittoreske dorpjes komt. Ook kun je vanuit Antwerpen een boottocht maken naar de haven, de grootste van België. Hier krijg je een uniek kijkje achter de schermen van de maritieme wereld.

Belangrijke informatie:

  • Vertreklocaties: Brugge, Gent, Antwerpen
  • Duur van de tochten: 1-3 uur
  • Kosten: variërend van €10-€30 afhankelijk van de tocht

Veerdiensten

Naast boottochten kun je ook gebruik maken van veerdiensten om van A naar B te komen in België. Zo kun je bijvoorbeeld de oversteek maken van Antwerpen naar Linkeroever met de veerboot. Dit is niet alleen een handige manier van transport, maar ook een leuke manier om de skyline van Antwerpen te bewonderen vanaf het water.

Daarnaast zijn er ook veerdiensten die je meenemen op een tocht langs de Schelde, waarbij je kunt genieten van de prachtige natuur en het rustgevende water om je heen. Deze veerdiensten zijn vaak voor zowel toeristen als locals een geliefde manier om van het ene naar het andere punt te komen.

Belangrijke informatie:

  • Veerdiensten: Antwerpen – Linkeroever, Schelde veerdiensten
  • Duur van oversteek: 10-20 minuten
  • Kosten: variërend van €1-€5 per oversteek

Kortom, of je nu op zoek bent naar een ontspannende boottocht of een handige veerdienst, in België is er voor ieder wat wils. Geniet van het prachtige uitzicht en de unieke ervaring die een boottocht of veerdienst met zich meebrengt!

België