Bezienswaardigheden & Attracties

Het kasteel van Gaasbeek ontdekken

Het kasteel van Gaasbeek ontdekken

Een historisch pareltje in België

Het kasteel van Gaasbeek, gelegen in het pittoreske dorpje Lennik in Vlaams-Brabant, is een must-visit voor geschiedenisliefhebbers en cultuurliefhebbers. Dit prachtige kasteel dateert uit de middeleeuwen en heeft door de eeuwen heen een bewogen geschiedenis gekend.

De geschiedenis van het kasteel

Het kasteel van Gaasbeek werd oorspronkelijk gebouwd in de 13e eeuw en heeft verschillende transformaties ondergaan door de jaren heen. Het kasteel diende als versterkte vesting, buitenverblijf en later als neogotisch kasteel voor de adellijke familie.

Wat te zien en te doen

Bezoekers van het kasteel kunnen genieten van prachtig gerestaureerde kamers, een uitgebreide kunstcollectie en een indrukwekkende tuin. Vergeet niet om de indrukwekkende uitzichten vanaf de kasteeltoren te bewonderen!

Praktische informatie voor je bezoek

Openingstijden

Het kasteel van Gaasbeek is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur. Het kasteel is op maandag gesloten.

Toegangsprijzen

De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt €10, voor kinderen onder de 12 jaar is de entree gratis.

Bereikbaarheid

Het kasteel van Gaasbeek is goed bereikbaar met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt. Ook met het openbaar vervoer is het kasteel goed te bereiken.

Geniet van een dagje uit in historische sferen!

Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst of gewoon op zoek bent naar een cultureel uitstapje, het kasteel van Gaasbeek heeft voor ieder wat wils. Verken de rijke geschiedenis en prachtige architectuur van dit historische pareltje in België!

België