Steden

Bezoek het kleinste stadje Durbuy

Ontdek het pittoreske stadje Durbuy

Ben je op zoek naar een charmante bestemming voor een daguitstapje in België? Dan is Durbuy, het kleinste stadje van België, een absolute aanrader! Dit pittoreske stadje ligt in de prachtige Ardennen en staat bekend om zijn gezellige sfeer, smalle straatjes en historische gebouwen. Ik had het genoegen om Durbuy te bezoeken en deel graag mijn ervaringen met jullie.

Historische bezienswaardigheden

In Durbuy vind je tal van historische bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo is het kasteel van Durbuy een absolute must-see. Dit imposante kasteel dateert uit de 17e eeuw en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Daarnaast is er ook de Onze-Lieve-Vrouwekerk, een schitterende kerk die stamt uit de middeleeuwen.

Gezellige terrasjes en restaurants

Na een dagje sightseeing is het heerlijk vertoeven op een van de gezellige terrasjes of in een van de vele restaurants in Durbuy. Geniet van een Belgisch biertje op een terras met uitzicht op de rivier de Ourthe, of proef lokale specialiteiten in een knus restaurantje in het oude centrum van de stad.

Outdoor activiteiten

Voor de avontuurlijke types zijn er ook tal van outdoor activiteiten te beleven in en rond Durbuy. Denk aan kajakken op de Ourthe, wandelen of fietsen door de groene bossen van de Ardennen, of zelfs een avontuurlijk parcours afleggen in een klimpark. Voor ieder wat wils!

Praktische informatie

Als je Durbuy wilt bezoeken, kun je het beste met de auto gaan. Het stadje is goed bereikbaar en er zijn voldoende parkeermogelijkheden in de buurt van het centrum. Daarnaast is Durbuy ook bereikbaar met het openbaar vervoer, maar houd er rekening mee dat het openbaar vervoer in de Ardennen minder frequent is.

Verder is het handig om te weten dat Durbuy vooral in de zomermaanden erg populair is bij toeristen, dus het is aan te raden om in het hoogseizoen op tijd te reserveren als je ergens wilt overnachten. Er zijn diverse hotels, B&B’s en campings in de omgeving waar je kunt verblijven.

Kortom, een bezoek aan het kleinste stadje van België is zeker de moeite waard. Of je nu wilt genieten van historische bezienswaardigheden, culinair wilt genieten op een terras of actief de natuur wilt verkennen, Durbuy heeft voor ieder wat wils. Ik hoop dat jullie net zo zullen genieten van dit charmante stadje als ik dat heb gedaan!

België